Contacteer ons

+32 (0)479 53 48 29

Jouw specialist voor allerlei pluimvee


Austrapluim is jouw specialist voor allerlei pluimvee in Kalmthout. Veel mensen vinden het leuk om kippen, eenden of ganzen te houden. Voor de gezelligheid, omdat de kinderen dit leuk vinden, of voor de dagverse eieren.

Soorten pluimvee

Om aan de vraag van de klanten te voldoen biedt Austrapluim een ruim gamma aan pluimvee aan:

  • Ganzen: verschillendesoorten
  • Parelhoender
  • Zwanen
  • Eenden
  • Kalkoenen
  • Bosfazanten


Bestel jouw pluimvee

In Austrapluim zitten standaard een zevental soorten sierkippen voor professionele fokkers en particulieren. Het aanbod van kippen, ganzen en eenden isdus al ruim maar kan op bestelling nog worden uitgebreid. Ook de gespecialiseerde voeders zijn hier verkrijgbaar. Bel of e-mail vrijblijvend voor prijzen of meer info.

Australorp en Orpington

Beide rassen zijn aanwezig in de kwekerij en behoren tot de top qua eierproductie. De Australorp legt gemiddeld zo’n 280 eieren per jaar. Voor de Orpington is dit een 170-tal. Deze kippen worden meestal gekocht door mensen met kinderen omdat dit kalme en kindvriendelijke dieren zijn.

Raszuiverheid

Raszuiverheid is zeer belangrijk en daarom worden de sierkippen bij Austrapluim te Kalmthout per soort apart gezet. Op die manier garandeert de kwekerij eenoptimale zuiverhoudingvan het ras. Het bedrijf beschikt zelf over twee broedmachines die in totaal zo’n 800 eieren kunnen uitbroeden. Om de één à twee jaar wordt een nieuwe bloedlijn ingevoerd bij de sierkippen om de raszuiverheid te behouden.

Kuikens die nog maar één dag oud zijn worden al verkocht, maar moeten goed verzorgd worden: met een verwarmingselement, binnen houden, in een winddichte omgeving, tot ze een bepaalde leeftijd hebben en in pluim staan (acht a tien weken).
Qua voeding eten sierkippen hetzelfde als legkippen (legkorrels en legmeel).
Sierkippen/raskippen leggen veel minder dan legkippen maar mits het geven van de juiste voeding kan dit sterk gestimuleerd worden.
Vraag gerust meer info of vrijblijvend advies.