Brasschaatsteenweg 150 - 2920 Kalmthout
Tel.: 0479 53 48 29
Contacteer ons!
contact
Mooie kippen om uw achtERtuin op te fleuren

Kuikens en volwassen sierkippen te koop

Onze zaak biedt een zevental verschillende soorten sierkippen te koop aan te Kalmthout voor professionele fokkers en particulieren.

Australorp en Orpington

Deze beide rassen zijn veelvuldig aanwezig in onze kwekerij en behoren tot de top qua eierproductie. De Australorp legt gemiddeld zo’n 280 eieren per jaar. Voor de Orpington is dit een 170-tal. Deze kippen worden meestal gekocht door mensen met kinderen omdat dit kalme en kindvriendelijke dieren zijn.

Raszuiverheid

Raszuiverheid vinden wij zeer belangrijk en daarom worden de sierkippen die wij te koop aanbieden bij Austrapluim te Kalmthout per soort apart gezet. Op die manier garanderen wij een optimale zuiverhouding van het ras. Wij beschikken zelf over twee broedmachines die in totaal zo’n 800 eieren kunnen uitbroeden. Om de één à twee jaar voeren we een nieuwe bloedlijn in in onze sierkippen om de raszuiverheid te kunnen behouden. Kuikens die één dag oud zijn worden al verkocht, maar deze moeten gewoon goed verzorgd worden: met verwarmingselement, binnen houden, in winddichte omgeving, tot ze een bepaalde leeftijd hebben en in pluim staan (acht a tien weken).

Qua voeding eten sierkippen hetzelfde als legkippen (legkorrels en legmeel) Sierkippen/raskippen leggen veel minder dan legkippen maar mits het geven van de juiste voeding kan dit sterk gestimuleerd worden.

Vraag gerust meer info of vrijblijvend advies betreffende onze diverse soorten sierkippen!

Clikc+